dijous, 1 de maig del 2014

Sortida de tres dies a Barruera - 2n d'ESO 28, 29 i 30 d'abril de 2014



Sortida de tres dies a Barruera - 2n d'ESO
28, 29 i 30 d'abril de 2014


Introducció al funcionament dels ecosistemes fluvials
Art romànic llombard de la Vall de Boí


Els passats 28, 29 i 30 d'abril l'alumnat de 2n d'ESO de l'escola han anat al municipi de Barruera (Vall de Boí) per a treballar diversos aspectes relacionats amb les matèries de Ciències Experimentals i de Ciències Socials. Aquest treball s'ha dut a terme a les instal·lacions del Camp d'Aprenentatge de la Vall de Boí amb els monitors David i Marc.

Pel que fa a les Ciències Experimentals, s'ha tirat endavant una pràctica d'hidrobiologia d'un riu pirinec (la Noguera de Tor). Aquesta pràctica s'ha dividit en dos: l'estudi in situ (al mateix riu) de l'ecologia fluvial de la Noguera de Tor amb la recerca i recollida de mostres biològiques de macroinvertebrats que hi viuen i del cabal del riu i, posteriorment, la valoració de la fauna trobada i la seva observació amb lupa al laboratori del CdA. Tot plegat amb la l'objectiu d'aprendre a valorar l'estat de salut d'un riu a partir dels índex biològics. Una altra de les activitats fetes ha estat la d'aprendre les bases teòriques del funcionament del GPS per tal de, més endavant, familiaritzar-se en el seu ús i trobar diferents punts geogràfics del poble.

Quant a les Ciències Socials, s'han recordat les classes d'art romànic català a les esglésies Taüll, declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Hem tingut molta sort perquè hem estat de les primeres escoles en gaudir de les noves projeccions d'última generació del Pantocràtor de Sant Climent de Taüll! Ens ha agradat molt!

Poder treballar aquests aspectes naturals i socials a una vall pirinenca ha estat una experiència molt enriquidora. I no només això, hem pogut conviure uns quants dies i passar molt bones estones com a classe. Ningú oblidarà l'excursió nocturna a Cardet i el joc de nit prop del riu i el camp de futbol de Barruera!



El primer dia vam trobar fauna pirenaica una mica desubicada


Vista des del Camp d'Aprenentatge dels voltants de Barruera...



Mesura del cabal del riu



  
Ai que aquest gairebé se'n va a l'aigua...




Mesurant la profunditat del riu...




Mesurant la velocitat de l'aigua...



 Visita a les esglésies romàniques de Taüll, patrimoni de la humanitat










Recerca de macroinvertebrats a la Noguera de Tor













Unes quantes sangoneres vam trobar, sí!






Observació de la transparència de l'aigua amb un disc de Secchi











Presentació de la Projecció del Pantocràtor de Sant Climent de Taüll... espectacular!








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada